Elmaradt buli

 

Képzeld Tuki, meghívott a Mikulás partijára. Szuper! Állítólag lesznek ott olyan régi haverok a Spanci Farmról, akik már gazdisodtak. Vajon én is fogok gazdisodni? Vagy már gazdisodtam? Na, mindegy, a lényeg, hogy haverok- buli-Fanta!

Nem tudod ki a Tuki! Olvasd el a Tuki világát a FB-on. Ő aztán a mázlista kutya. Beteg volt, Manyushoz került, meggyógyult és híres, sztár kutya lett. Még naptára is van. Kár, hogy én nem vagyok beteg és így nem lehetek sztár kutya.

A hírek szerint Tuki már fürdött, hogy szép és illatos legyen. Magán véleményem, hogy a fürdéstől csak büdösödik a nyégylábú, de a kétlábúaknak ez a mániája. Általában rájuk hagyjuk, mert olyan boldogok tőle.

Nekem szerencsére nem kell fürödnöm, mert mikor Apus itt hagyott (értitek itt hagyot!!!) előtte voltam kozmetikusnál.  Azért már nem akkora baj, hogy itt hagyott, mert egész jó itt. Főleg, hogy holnap reggel indulunk a buliba. Anya még sütit is készített a gazdiknak. Szerintem felesleges, mert egy kutya bulin mi vagyunk a lényeg, nem a süti. És ráadásul abból nem is nagyon adnak nekünk, mert állítólag a cukor nagyon felborítja a vércukrunkat. Hát ez olyan, mint a diéta. Csak ők tudják mit jelent.

Végre reggel van. Akkor indulás! Szólok Anyának, meg a kölyköknek, hogy mindjárt kukorékol a kakas, úgyhogy ideje felkelni! A kicsi kölyöknél kezdem.

De fura szaga van, és milyen meleg. Meg tök száraz az orra. Itt baj van. Riadóztatom Anyát!

  • Vau-vau-vau-vau-vau… Gyere már, nem érted, baj van a kölyköddel. Na, gyere fogom a kezed. Ne idegeskedj, nem haraplak meg, csak foglak.
  • Látod? Érzed már te is? Ugye mondtam. Lázas.

Azt se tudod, mit csinálj! Gratulálok. Most aztán diéta meg vércukor, meg akármi nem fog segíteni. Ide én kellek! Ezer szerencsétek, hogy ide kerültem. Jól van, befogadlak titeket a családba, mert már világos, hogy azért hozott ide Apus, mert képtelenek vagytok kutya nélkül életben maradni. Lássuk csak, ….. a Farmon a nőstények ilyenkor odafeküdtek a kölyök mellé. Te nem? Anya az ilyen? Na, majd én. Gyere picúr segítek rajtad. Itt van Laffayete bácsi.

Valaki szóljon már Tukinak, hogy nem tudok menni, mert vészhelyzet van! Gyógyítanom kell az egyik falkatagot.